Til alle som bruker kolesterolsenkende medisiner

11/06/2009 at 16:06 5 kommentarer

Dersom du, eller noen i din familie eller vennekrets bruker kolesterolsenkende medisiner, bør du være klar over en alvorlig bivirkning av disse som sjelden omtales. De reduserer nemlig det livsviktige nivået av Coenzym Q10. Dette sier vi ikke for å skape frykt, men for å forklare hvor viktig det er å ta CoQ10 sammen med slik medisin. 

De fleste leger skriver ut resepter på kolesterolsenkende medikamenter, statiner, uten å fortelle sine pasienter om mulige bivirkninger. En etter hvert overbevisende mengde vitenskapelige studier utført av fremstående forskere og ved anerkjente universiteter, dokumenterer nemlig at de populære og effektive kolesterolsenkende medikamentene har en alvorlig bivirkning: de reduserer nivåene av det livsviktige stoffet Coenzym Q10, også kalt CoQ10 eller bare Q10.

Den farmasøytiske industrien er velkjent med problemet. Så langt tilbake som i 1989, søkte en av de største medisingigantene om patent på et kombinasjonsprodukt med statiner og CoQ10. Produktet kom imidlertid aldri på markedet. 

Coenzym Q10 ble oppdaget i 1957, men ikke før i 1978 fant dr.Peter Mitchell ved the University of Edinburgh ut hvordan CoQ10 produserer energi på cellenivå. Dette var et så stort gjennombrudd at han fikk Nobelprisen i kjemi for sin oppdagelse.

The FDA (det amerikanske legemiddelverket), American Heart Association og ledende medisinske publikasjoner er også kjent med problemet. The New England Journal of Medicine, The Lancet, The American Heart Association, vet at statinbruk kan føre til alvorlig svekkede CoQ10-nivåer og Kanadiske myndigheter krever at medisinske firmaer opplyser om at statiner kan fore til CoQ10-mangel.

Så er det da også et faktum at forskeren som oppdaget Q10,….., fikk Nobelprisen i medisin for sitt arbeid!

Coenzym CoQ10 er nemlig ansvarlig for hele 95 % av kroppens energiproduksjon!

 • Tilfører cellene kontinuerlig energi
 • Kan normalisere blodtrykket
 • Kan lindrer problemer med gommene
 • Kan beskytte hjernen og kan bedre evnen til å huske
 • Reparerer skadede celler og gir næring til friske
 • Beskytter mot skader fra frie radikaler, som kan skape sykdom og symptomer på for tidlig aldring
 • Kan redusere hodepine

Hjertets tennplugg

De fleste nordmenn har hørt om Q10, men jaget etter nye naturprodukter har kanskje gjort at dette produktet for enkelte har gått i glemmeboka. CoQ10 er utvilsomt en av det 21. århundres største medisinske gjennombrudd. Q10 er selve energibryteren som gir liv til alle cellene i kroppen din. Og hjertet ditt bruker 10 ganger mer Q10 enn noe annet organ i kroppen!

Mer enn 1000 publiserte human- og dyrestudier utført over hele verden, beviser at dette Nobelprisvinnende næringsstoffet kan hjelpe deg

Som barn og ungdom, produserte leveren din overflod av Q10 til cellene. Derfor orket du å løpe rundt ustanselig. Men i 30-årsalderen, begynner kroppen naturlig å produsere mindre Q10, og nivåene fortsetter å falle med alderen. Da er det viktig å holde på det man har og helst tilføre mer. Men blant statinbrukere skjer altså det motsatte. Columbia University College rapporterer at farlige bivirkninger kan oppstå allerede etter 14 dagers statinbruk. Franske forskere har dokumentert at statinpreparater svekker hjertemuskelen etter bare 12 ukers bruk.   

Vitenskapelige studier viser at kolesterolsenkende medikamenter alene, kan redusere Q10-nivåene med opptil 40 % og gjøre stor skade på cellene i kroppen din. Det betyr at:

 • Hudcellene eldes raskere
 • Kan skade lungecellene
 • Kan føre til økt giftbelastning av levercellene
 • Kan redusere hjernecellenes funksjon
 • I verste fall kan hjertecellene slutter å slå!

 Den anerkjente amerikanske kardiolog og CoQ10 ekspert Peter Langsjoen, uttalte under sitt besøk i Norge at man i USA så en bølge av hjertesviktpasienter i midten av 60-årene.. – ”Samtlige av disse pasientene har brukt statiner fra de ble lansert. Dette er en dokumentert bivirkning av medisinene”, hevdet Langsjoen.

 Q10 – forsker Karl Folkers: ”Når CoQ10 nivåene faller med så lite som 25 % kan du bli syk. Når nivåene faller med 75 % kan du dø”!

Overraskende årsak til muskelsmerte

Et friskt hjerte trenger Q10. Dette næringsstoffet produserer naturlig i leveren, og er den avgjørende viktige tennpluggen som får hjertet til å slå med styrke. Faktum er at hjertet trenger 10 ganger mer CoQ10 en noe annet av kroppens organer. 

Hvis du har ubegrunnede muskelsmerter eller føler deg sliten, kan det være et signal om at kroppen mangler CoQ10. Den anerkjente amerikanske kardiologen Peter Langsjoen M.D., undersøkte 20 pasienter med fullstendig normal hjertefunksjon og fant at kolesterolsenkende i en så lav dose som 20mg/dag, gjorde at hjertemuskelens evne til å fylles med blod ble kraftig redusert hos 2/3 av deltakerne. Ifølge Langsjoen skyldes dette CoQ10-mangel. Statiner utarmer kroppen for det viktige energiproduserende enzymet, og uten CoQ10 kan ikke cellenes mitokondria produsere energi. Det fører til muskelsmerter, tretthet og alvorlige hjerteproblemer. ”Hjertet er spesielt utsatt fordi det krever så mye energi”, uttaler Langsjoen.

Allerede når CoQ10-nivåene er redusert med 25 %, kan du oppleve:

 • Høyt blodtrykk
 • Ujevn hjerterytme
 • Hukommelsestap
 • Hodepine
 • Energitap
 • Tann- og gommeproblemer
 • Nedsatt sirkulasjon
 • Unormalt rask generell aldring

Studier har dessuten vist at statinpreparater kan forverre disse tilstandene fordi de fjerner essensielle CoQ10-nivåer og hindrer normal cellefunksjon. Folk flest, inkludert de fleste leger er ikke oppmerksomme på dette.

Tilskudd er eneste løsning

CoQ10 produseres i leveren. Bortsett fra som tilskudd, finnes Q10 i mat, men kun i innvoller som hjerne og lever, matvarer som er meget sjeldne i norsk kosthold. Vi må altså ta det som tilskudd. Når man skal velge tilskudd må man sjekke produktet nøy og være sikker på at det holder hva det lover, at det er tilstrekkelig utprøvd, at det med sikkerhet tas opp og at det er stabilt. Pharma Nords Bio-Quinon er 100 % trygt og effektivt, og har i flere tiår vært markedsledende internasjonalt. Produsenten, danske Pharma Nord, er en av verdens fremste og mest anerkjente produsenter av Q10, og har gjennomført en rekke medisinske studier med Bio- Quinon Q10..

Bio-Quinon Q10 øker Q10-nivåene i blodet raskt og effektivt, og bidrar til å gjenopprette tilførsel av Q10 til hjerte og celler. Det kan i sin tur gi bedre hjertefunksjon og økt energi.

Reklamer

Entry filed under: Forebyggende helse, Kosthold og ernæring, Kosttilskudd. Tags: , , .

Engelsk doktor mener vi kan beskytte oss mot pandemien Pleiende hudkremer og kosmetikk uten ftalater

5 kommentarer Add your own

 • 1. Geir  |  17/07/2010, kl. 12:43

  Ser ut til å være skrevet av en selger for Pharma Nords Bio-Quinon

  Svar
  • 2. Terje Pedersen  |  13/09/2011, kl. 14:49

   Kanskje, kanskje ikke. Hvis det er skrevet av en selger for Pharma Nord, trenger det allikevel ikke være usant.
   Jeg har selv tatt statiner i mange år pga. høyt kolesterol og har kjent på kroppen intoleranse (matthet i kroppen, konsentrasjonsvansker og hodepine) for medisinen og vært sykmeldt fra jobben i flere måneder ved flere anledninger. Det var da jeg begynte å ta store doser av Pharma Nords Bio Quinon Q10 (90 mg daglig) at min tilstand snudde seg. Jeg fikk energi tilbake og kunne leve nomralt, faktisk jeg kjente at jeg hadde energi til å trene mer enn tidligere (før jeg tok statiner). Min allmenntilstand har vedvart i mange år frem til nå, og jeg har fortsatt å ta Bio Quinon Q10 dalig.
   Mitt tilfelle kan sies å være et enkelttilfelle og ikke et godkjent «vitenskapelig studium», men allikevel er det en indikasjon om at artikkelforfatterens uttalelser ikke nødvendigvis er subjektive i forhold til en anerkjent produsent av kosttilskudd.

   Svar
   • 3. Kjell Fjalsett  |  17/09/2011, kl. 09:36

    Jeg er absolutt ikke selger for Pharma Nord, men velger å omtale produkter som har effekt. Pharma Nord er blant de få aktørene i helsekostmarkedet som har egen forskningsavdeling, som deltar i studier i medisinske fagmiljøer, som gjennomfører strenge kontroller under produksjon og som bruker de beste rå varene.

 • 4. svein R karlsen  |  06/08/2010, kl. 17:57

  Is it possible to test Your own Q10 level,
  and what is the normal figure for «normal» people.

  Svar
 • 5. Knut Bech  |  12/01/2011, kl. 12:15

  Hvor lang tid tar det fra man begynner med Q10, til man får effekt av dette ?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggere like this: